Tradycyjna kiełbasa – unikalna receptura, doskonały smak

Kiełbasy

Kiełbasa to jedna z tradycyjnych, polskich wędlin, którą często można znaleźć na stołach w naszym kraju. Nasze wyroby powstają zgodnie z tradycją, ze świeżego mięsa od regionalnych dostawców oraz wysokiej jakości dodatków naturalnych, np. polskiego czosnku. Na szczególną uwagę zasługuje nasza kiełbasa swojska, która od dziesięcioleci stanowi nasz najbardziej rozchwytywany wyrób. Oprócz tego oczywiście zajmujemy się produkcją innych kiełbas, w tym:

  • zwyczajnej,
  • rzeszowskiej,
  • lubuskiej,
  • popularnej,
  • grillowej.

W ofercie znajdują się również wysokiej jakości kabanosy. Są to cienkie i długie kiełbaski przygotowane z peklowanego mięsa. Robimy kabanosy z mięsa wieprzowego klasy pierwszej i klasy drugiej.

Jak powstaje nasza kiełbasa?

Przed ubojem zwierzę zostaje dokładnie przebadane przez weterynarza z zastosowaniem się do polskich norm prawnych. Po uboju nasi pracownicy przechodzą do rozbioru i klasyfikacji mięsa. Konieczne jest także zasolenie i peklowanie mięsa, aby zostało w naturalny sposób zakonserwowane. Wybieramy kawałki mięsa najlepsze do produkcji kiełbasy, po czym wykonujemy rozdrabnianie produktu i mieszamy mięso ze skrupulatnie dobranymi przyprawami i innymi naturalnymi dodatkami uszlachetniającymi. Przed ostatnim etapem, jakim jest wędzenie, musimy oczywiście wypełnić mięsem osłonki jelitowe i nadać im odpowiedni kształt. Zachowanie tradycyjnej receptury podczas produkcji kiełbasy swojskiej pozwala nam na uzyskanie produktu:

  • o wysokiej jakości,
  • bogatym składzie,
  • unikatowym smaku i aromacie.

Produkujemy wyłącznie zdrowe kiełbasy swojskie zawierające naturalne przyprawy. Zdrowie naszych klientów jest dla nas najwyższą wartością.

Jak przebiega produkcja kabanosów w naszym zakładzie?

Wytwarzamy kabanosy z mięsa wieprzowego najwyższych klas jakościowych. Proces ich produkcji przebiega w następujących etapach:

  • na początku mięso jest wstępnie rozdrabniane i peklowane na sucho,
  • po upływie dwóch dób ponownie rozdrabniamy mięso,
  • przygotowane w ten sposób wyroby doprawiamy naturalnymi przyprawami,
  • wkładamy mięso do cienkich osłonek o średnicy od 20 do 22 mm,
  • osadzone w osłonce przyprawione mięso wędzimy i pieczemy,
  • na koniec kabanosy są studzone i suszone.

Produkujemy kabanosy z trzody, której mięso charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu śródmięśniowego. Dzięki temu uzyskujemy doskonałe w smaku wyroby.