Wędliny podrobowe

Ponadto oferujemy wędliny podrobowe, wyrabiane z narządów wewnętrznych zwierząt rzeźnych, a w przypadku naszego zakładu – wołowych i wieprzowych. Narządy pochodzą od zwierząt pozyskiwanych od regionalnych dostawców. W sprzedaży mamy całą gamę wyrobów opartych na podrobach. W ofercie znajdują się m.in.:

  • kaszanka,
  • pasztety (pieczone, z żurawiną),
  • pasztetowe (biała, wątrobiana),
  • salcesony (domowy, czarny, wiejski, ozorkowy, biały).

W skład oferowanej przez nas kaszanki wchodzą: kasza jęczmienna, wysokiej jakości mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, krew spożywcza oraz naturalne przyprawy nadające wędlinie smak i aromat. Jest to wędlina swojska, która cieszy się dużą popularnością wśród naszych klientów.
Do zaoferowania mamy także pasztety pieczone lub z żurawiną. Szczególnym uznaniem cieszy się drugi rodzaj produktu. Żurawina nie tylko nadaje pasztetowi niesamowitego smaku, ale jest także zdrowym i wartościowym składnikiem.

Wśród naszych wędlin podrobowych znajdują się także pasztetowa biała i produkowana z wątroby wieprzowej. Jedną i drugą wyróżnia bogaty skład i wyjątkowy, delikatny smak. Ponadto oferujmy wiele rodzajów salcesonów peklowanych, gotowanych i doprawionych naturalnymi przyprawami.