Szynki wieprzowe z tuszy zwierzęcej – producent Drąg

Szynki

Szynka to wędlina wytwarzana z tylnej części półtuszy wieprzowej. Współcześnie można spotkać się także z wyrobami mięsnymi z innych zwierząt (np. z kurczaka), które nazywane są szynką, jednak według tradycji ten rodzaj wędliny wykonywany jest właśnie ze świni. Nasz zakład wytwarza szynki wieprzowe metodą tradycyjną. Oferujemy takie produkty, jak:

  • szynkę hetmańską,
  • orzech,
  • pieczoną lub gotowaną,
  • z liściem,
  • z gorczycą,
  • z rozmarynem,
  • delikatesową,
  • białą.

Nade wszystko jednak proponujemy naszym Klientom osławioną szynkę górską. Jest to jeden z naszych najwybitniejszych produktów.

Zdrowa, naturalna szynka

Szynka potrafi być zdrowym uzupełnieniem diety ze względu na to, że stanowi dobre źródło białka, a także dostarcza organizmowi szereg witamin z grupy B. Jednak współcześnie większość szynek dostępnych do zakupu na rynku, szczególnie tych w sprzedawanych w formie opakowaniowej w supermarketach, zawiera ogromną ilość niezdrowych dodatków, w tym konserwantów. Są to zazwyczaj substancje zastępujące wędzenie, czyli stabilizatory i wypełniacze takie jak:

  • solanka azotanowa,
  • żelatyna,
  • białko sojowe.

Nasze szynki są soczyste, różowe i jędrne dzięki naturalnym metodom konserwacji i zawartości zdrowych przypraw. Takie rarytasy coraz rzadziej można spotkać w sklepach, dlatego zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. U nas znajdą Państwo świeże i naturalnie wytwarzane szynki wieprzowe.

Najważniejsza jest tradycyjna receptura

W naszych sklepach oferujemy szynki wytwarzane metodą tradycyjną poprzez wędzenie, a nie przez dodawanie sztucznych aromatów wędzonki. Ponadto nie nastrzykujemy naszego mięsa ani wytwarzanych z niego wyrobów. Decydując się na zakup naszych wędlin, otrzymujecie Państwo wysokiej jakości wyrób klasy premium, który nie tylko fantastycznie smakuje i pachnie, ale także nie przyczynia się do obciążenia organizmu. O tym, że warto kupować nasze produkty przekonało się już wiele osób – wystarczy tylko spróbować!

Na co zwrócić uwagę, wybierając szynkę?

Szynki oferowane przez większość producentów pięknie się prezentują. Należy jednak pamiętać, że wygląd to nie wszystko. Obowiązkiem każdego sprzedawcy jest podanie składu produktu na etykiecie. Warto zatem pofatygować się i przeczytać informacje dołączone do wyrobu. Jak poza tym rozpoznać, że do szybki wieprzowej zostały dodane substancje wypełniające i stabilizujące? Produkt taki:

  • po przekrojeniu błyszczy się i mieni różnymi kolorami,
  • ma widoczne grudki żelowe,
  • po przekrojeniu ocieka płynem.

Jeśli oznaki te widoczne są na pierwszy rzut oka, szynka prawdopodobnie jest wypełniona sztucznymi konserwantami.