Wędzonki eko – naturalne składniki i metody produkcji

Wędzonki E 0

W naszym zakładzie przywiązujemy wagę do tego, aby wędzonki wytwarzać w oparciu o naturalne metody z wykorzystaniem naturalnych dodatków. Nie stosujemy wypełniaczy ani konserwantów, które mogą wpływać negatywnie na samopoczucie i zdrowie naszych Klientów. Wybór wędzonek eko bez konserwantów, jakie oferujemy w naszych sklepach, sprawia, że dodatek mięsny do takich codziennych dań, jak kanapki czy śniadaniowa jajecznica, staje się zdrowym uzupełnieniem diety. Wraz ze wzrostem świadomości społeczeństwa coraz więcej osób sięga po wędliny z dobrym składem, które stanowią niewyczerpane źródło witamin z grupy B oraz białka zwierzęcego. Stawiamy sobie za punkt honoru wysoką jakość naszych wyrobów, dlatego zaufało nam już tak wielu konsumentów. Nasze wędzonki eko to produkty:

  • najwyższej jakości,
  • świeże,
  • zdrowe,
  • zawierające wyłącznie naturalne składniki.

Jeśli zależy Państwu na utrzymaniu zdrowej i zbilansowanej diety, zapraszamy do zakupu ekologicznych produktów proponowanych przez nasz Zakład. Ich włączenie do codziennego jadłospisu pozwoli zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na najważniejsze składniki odżywcze.

Wędzonki klasy premium

Wśród oferowanych przez nas wędzonek klasy premium można wyróżnić:

  • szynkę górską,
  • szynkę staropolską,
  • tradycyjną,
  • polędwicę z wędzarni,
  • baleron z wędzarni.

Zapewniamy wyśmienity smak naszych wyrobów mięsnych, który gwarantuje m.in. wysokiej jakości mięso pochodzące od regionalnych dostawców dbających o dobrą, zdrową dietę swojej trzody chlewnej. Trzoda zostaje przebadana, a następnie poddana odpowiednim zabiegom w naszej własnej ubojni. Kontrolujemy cały proces produkcji mięsa oraz przetworów mięsnych. Naturalne uszlachetniające dodatki smakowe również pochodzą od zaufanych, regionalnych dostawców. Czosnek, który jest silnie wyczuwalny w niektórych naszych wędzonkach klasy premium, pochodzi od producenta z Podkarpacia.

Czym się wyróżniają nasze wędzonki eco z Dębicy?

Wędzonki eko to nie tylko smak, ale także filozofia produkcji, która opiera się na wysokiej jakości surowcach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, co zapewnia bogactwo smaku oraz wartości odżywczych. W przeciwieństwie do tradycyjnych wędlin, nie zawierają one sztucznych dodatków ani konserwantów, przez co stanowią zdrowszą alternatywę. Korzyści zdrowotne wynikające z używanych składników obejmują lepsze przyswajanie substancji odżywczych oraz mniejsze obciążenie dla układu pokarmowego. Stosujemy różnorodne metody wędzenia, które mają znaczący wpływ na smak i aromat oferowanych wyrobów. W przeciwieństwie do przemysłowych technik wykorzystujących często sztuczne aromaty i chemiczne konserwanty, nasze metody bazują na doświadczeniu oraz precyzji rzemieślników. Dzięki temu zachowujemy wartości odżywcze oraz intensyfikujemy smak i aromat bez utraty jakości. Wędzenie to nie tylko sposób konserwacji, lecz także sztuka kulinarna, która pozwala odkrywać nowe doznania smakowe. Wybierając nasze wędzonki eko Dębica, nasi klienci mogą być pewni otrzymania produktów najwyższej jakości przygotowanych z dbałością o każdy detal oraz z poszanowaniem tradycji i natury.

Proces produkcji wędzonek eko

Produkcja wędzonek ekologicznych rozpoczyna się od starannego wyboru surowców, które muszą spełniać najwyższe standardy jakości. Następnie mięso poddawane jest odpowiedniej obróbce, a potem przechodzi proces solenia i przyprawiania. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych wędzarniach, gdzie stosuje się naturalne metody dymienia, co nadaje produktowi niepowtarzalny smak i aromat. Ważnym elementem tego procesu jest również kontrola jakości na każdym etapie, co zapewnia wysoką wartość odżywczą oraz bezpieczeństwo spożycia. Rzemiosło i tradycja odgrywają kluczową rolę w tworzeniu wyjątkowych wędlin, ponieważ przekazywane z pokolenia na pokolenie umiejętności pozwalają uzyskać produkty o niepowtarzalnych walorach smakowych, dzięki czemu, wędzonki eko wyróżniają się na tle innych ofert dostępnych na rynku oraz cieszą rosnącym zainteresowaniem konsumentów.

Szynka górska

Nasza szynka górska zawiera prawie 90% świeżego i zdrowego mięsa. Do produktów nie dodajemy sztucznych wypełniaczy, barwników czy aromatów. Cały proces produkcji opiera się o tradycyjne metody obróbki mięsa.

Szynka staropolska i tradycyjna

Jesteśmy wierni tradycyjnym metodom produkcji wędzonek eko. Dlatego proponujemy Państwu wyśmienitą szynkę staropolską i tradycyjną, które są tworzone z najwyższej jakości mięsa.

Polędwica z wędzarni

Wymagającym podniebieniom proponujemy polędwicę wędzoną i wytwarzaną według własnej receptury. Produkt łączy w sobie smak wysokiej jakości mięsa i starannie dobranych, naturalnych przypraw.

Baleron z wędzarni

Proponowany przez nas baleron z wędzarni swój unikatowy smak zawdzięcza długiemu peklowaniu i wędzeniu nad drewnem. Wyrób charakteryzuje się soczystością i niezwykłym aromatem.